Lídr z Jakubčovic dobyl kravařskou půdu


MFK Kravaře vs. TJ Tatran Jakubčovice 0:1 (0:0)


Svěřence trenérů Hladkého a Štěpána čekal o víkendu veledůležitý zápas proti lídrovi soutěže z Jakubčovic. Bylo to utkání nejen o tři body do tabulky, ale také přímý souboj dvou adeptů na postup do vyšší soutěže. Aby si Kravaře udržely jistou naději, potřebovaly proti Jakubčovicím nutně bodovat, nejlépe za tři body, čímž by se svému protivníkovi bodově přiblížily na dostřel. 


První poločas příliš fotbalové krásy nepřinesl. Byla to urputná bitva mezi oběma šestnáctkami, které scházel větší hlad po zakončení. Diváci mohli v průběhu první půlhodiny vidět jednu střelu domácího Nestoje a dva pokusy hostujícího dua Vavroš a Konrád, ale všechny tři pokusy měly ke gólovým parametrům hodně daleko. Pro Kravaře bylo dobývání brány nesmírně složité, protože odkudkoliv se nabízela střelecká pozice, tam se okamžitě objevila noha či hlavičkující hlava protivníka. A tak se zdálo, že jediná možná cesta povede třeba přes standartky. Jednu takovou si Kravaře před přestávkou vypracovaly, když se po faulu na šikovného Baranka kopal přímý kop. Toho se ujal sám faulovaný a technickou střelou rozezvučel břevno za zády Bučka. Těsně před pauzou se konečně podařila i jedna pohledná akce vyplynuvší ze hry. Baranek vyzrál ve středu hřiště na kličku protivníka, drze ho obral o balón a vyslal chytrou uličkou do úniku kolegu Těžkého, který na konci akce tvrdou ránou vyprášil Bučkovy rukavice. 

I do druhé půle vstoupily Kravaře aktivně, protože věděly, že jsou to ony, kdo musí hrát na výhru. Ovšem jejich plány brzy zhatila osudová 48. minuta. Po fatální chybě v rozehrávce musel kapitán Barcal zastavit rozvíjející se protiútok Jakubčovic jen za cenu červeného faulu. V tu chvíli bylo jasné, že to s vyhlídkami Kravař vypadá velmi špatně. Trenér domácích zareagoval na tuto situaci střídáním, když poslal do hry čerstvého a běhavého útočníka Peterka. I díky němu našly oslabené Kravaře odhodlání k dobývání soupeřovy svatyně, ale výsledek byl obdobný jako v první půli. Hosté si to vzadu velmi chytře pohlídali a čekali na příležitostní brejk. Za svou trpělivost byli nakonec v 72. minutě odměněni. Po dalekonosném nákopu Molnára se pro balón k rohovému praporku rozeběhli současně jakubčovický matador Schreier a kravařský brankář Maňák. Druhý jmenovaný ovšem ve finále poněkud zazmatkoval a místo dohrání míče do autu začal couvat zpět k bráně. Schreier toho využil a zachoval se jako neskutečný mazák. To, jakým způsobem dokázal z těžkého úhlu zakroutit míč do brány, to si zaslouží velkou poklonu. Jeho bravurní zakončení by zajisté uspělo v jakékoliv anketě o Gól týdne. Naopak pro Kravaře to byla hotová pohroma. Celou situaci se ještě snažily reklamovat u rozhodčích kvůli údajnému ofsajdu, ale s tímto verdiktem u arbitrů nepochodily. S postupem času se navíc začala kupit nervozita. Ojedinělá střela z kopačky Tomíčka si cestu mezi tři tyče nenašla. Na druhé straně mohl z nenápadné šance pojistit vedení Chalupa, ale jeho projektil skončil několik čísel vedle tyče. Domácí se ještě snažili těsně před koncem vyrovnat po skrumáži ve vápně, ale veškeré  pokusy skončily jen na obraně hostí, která pracovala znamenitě. Závěr zápasu si už Jakubčovice pohlídaly, za což mohly po konečném hvizdu arbitra slavit sice šťastnou, ale o to víc cennou výhru nad svým pronásledovatelem. 


Branka:  72. Schreier.  Červená karta:  48. Barcal (KRA).  Rozhodčí:  Martin Kret.  Poločas:  0:0.  Diváků:  200.


.

Ostatní výsledky 9. kola:

Stará Bělá – Vřesina  2:3,  Slovan Ostrava – Hradec nad Moravicí  1:0,  Malé Hoštice – Štěpánkovice  0:1,  Ludgeřovice – Bolatice  5:0.

Zápasy Mokré Lazce – Chlebičov a taktéž Slavkov – Darkovičky byly pro nezpůsobilý stav hracích ploch odloženy. 

Updated: 06/10/2020 — 12:13